NuVena - Yeast 700g

€10.00
✓ Ir pieejams ✗ Nav pieejams

Apraksts:

Šis raugs uzlabo barības sagremojamību, kā arī tās uzturvērtību un garšu.
Tam ir pozitīva ietekme uz visa ķermeņa veselību un jo īpaši uz gremošanas sistēmas darbību.
Tas novērš zarnu mikrofloras nelīdzsvarotību, kas saistīta ar pēkšņām uztura izmaiņām.

Lopbarības rauga raksturīgās īpašības:

- augsts olbaltumvielu saturs
- dabisks B vitamīnu avots
- augsts bioloģiski aktīvo savienojumu, piemēram, β-glikānu, mannanoligosaharīdu un nukleotīdu saturs
- piemīt prebiotiska iedarbība, baro gremošanas sistēmas baktērijas
- paaugstina barības sagremojamību, uzlabojot šķiedrvielu stabilitāti
- neitralizē mikotoksīnus
- pozitīvi ietekmē gremošanas trakta gļotādas morfoloģiskās īpašības

Kad lietot?

- zirgiem, kuri ir pārāk tievi un mēdz zaudēt svaru
- zirgiem, kuriem ir grūtības atgūt svaru, neskatoties uz sabalansētu uzturu un lielu barības devu lietošanu
- pārāk uzbudināmiem zirgiem, kas izdeg
- sliktas kvalitātes siena piegādes gadījumā
- laktējošām ķēvēm
- stresa situācijās
- apetītes problēmu gadījumā
- gremošanas traucējumu gadījumā, tieksme uz caureju, kolikas
- barības maiņas laikā
- ar probiotiku, atjaunojot zarnu baktēriju floru pēc caurejas vai ķirurģiskām procedūrām (jūras)
- imunitātes samazināšanās gadījumā

Rauga iedarbība:

Uzlabo gremošanu – raugs ir dabīgs prebiotiķis, t.i., barība gremošanas sistēmā dzīvojošajām labvēlīgajām baktērijām. Tādā veidā tas pagarina to mūžu
un ļauj tiem vairoties. Labs zarnu baktēriju floras stāvoklis veicina efektīvāku gremošanu; šķiedrvielu sadalīšanās un izmantošana, kā arī labāka aminoskābju sintēze.

PH stabilizācija, izbarojot lielu daudzumu graudu – nelabvēlīgas pH izmaiņas resnajā zarnā rodas, izbarojot lielu daudzumu ar augstu cukura (augstas cietes) barības daudzumu. Kuņģis un zarnas nespēj apstrādāt un pienācīgi sagatavot augstas cietes saturošus komponentus, pirms tie nonāk resnajā zarnā, kā rezultātā notiek nevēlama mikrobioloģiska fermentācija. Šāda fermentācija izraisa pienskābes baktēriju savairošanos, kas izraisa nelabvēlīgu resnās zarnas pH pazemināšanos. Tas savukārt negatīvi ietekmē šķiedrvielu sagremojošo baktēriju (tā saukto labo baktēriju) dzīvotspēju. Resnās zarnas pH izmaiņas var izraisīt kolikas, laminītu un pastiprinātu gāzu uzkrāšanos, kad to pārņem daudzas baktērijas, kas ražo laktātu. Lielbritānijā veiktie pētījumi liecina, ka zirgiem, kuri tika baroti ar cieti bagātu barību, barojot ar lopbarības raugu, pienskābes līmenis bija zemāks un aklās zarnas pH bija augstāks.

Muskuļu masa – rauga proteīns nodrošina eksogēnas aminoskābes, uzlabojot olbaltumvielu uzsūkšanos un pārstrādi. Vidējas kvalitātes olbaltumvielas, kas atrodas pārtikā, piemēram, sienā vai vidējas kvalitātes barībā, tiks labāk izmantotas kopā ar raugu.

Mierīgums – lielā B vitamīnu satura dēļ tiek uzskatīts, ka raugs pozitīvi ietekmē nervu sistēmu un vielmaiņu.

Ādas, apmatojuma un nagu stāvoklis – augsts proteīna saturs ar labu aminoskābju profilu un labu biopieejamību. Aminoskābes ir saistaudu, ādas un tās produktu celtniecības bloki, tāpēc pareizais olbaltumvielu daudzums un kvalitāte pārtikā var pozitīvi ietekmēt šīs ķermeņa vietas. Turklāt B vitamīni, īpaši biotīns, kā arī vitamīns B1, B2, B6 un B12 ietekmē pareizu ādas un tās produktu vielmaiņu.

Apetīte - lielākajai daļai zirgu patīk rauga garša, tāpēc tas var atbalstīt barības patēriņu izvēlīgajiem ēdājiem. Apetītes traucējumu cēlonis bieži ir sliktais zarnu baktēriju floras stāvoklis
vai/un B vitamīnu trūkums. Abi šie aspekti tiek uzlaboti, pievienojot raugu.

Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai sniegtu Jums vislabāko pārlūkošanas pieredzi. Lasīt vairāk Sapratu