Nuba Black Seed Meal

€4.00
✓ Ir pieejams ✗ Nav pieejams

Apraksts:

Iepakojuma svars: 0.7-1kg

Melnās ķimenes (Nigella sativa L.) satur daudzas vērtīgas sastāvdaļas, piemēram, taukskābes, olbaltumvielas, alkaloīdus (piem., nigellimīnu un nigellīnu – no šejienes arī radies melnās ķimenes latīņu nosaukums), saponīnus, flavonoīdus (piemēram, vērtīgo kvercetīnu). Īpašu uzmanību ir pelnījusi aktīvā viela – timohinons, kura dziedinošā iedarbība ir zinātniski pierādīta.

Melnās ķimenes lieliski papildina zirgu uzturu, jo vērtīgās sastāvdaļas ir ne tikai eļļā, bet arī sēklu cietajās daļās.
Pēc eļļas izspiešanas no grauda, joprojām paliek liela tauku daļa.

Melnās ķimenes lieto zirgiem: - ar alerģijām (ar tādiem simptomiem kā ekzēma, jūlija izsitumi, nieze, klepus), jo tās sastāvā esošie savienojumi kavē imunoloģiskās autoagresijas reakcijas. Regulāri lietojot melno sēklu eļļu 6-8 nedēļas, ievērojami uzlabojas simptomi ar gremošanas traucējumiem un zarnu mikrofloru - ar peptisku čūlu, izraisa mucīna daudzuma palielināšanos kuņģa gļotādā - ar muskuļu masas deficītu relatīvi labvēlīgā aminoskābju satura dēļ - ar novājinātu imunitāti, pēc 3-10 ārstēšanas dienām tiek kavēta patogēnu augšana - ar pārslogotām aknām, jo ​​tas attīra organismu ar toksīniem, jo ​​tas samazina toksīnu terapiju vēzis, samazina audzēju augšanu un izmērus, stimulē citokīnu sintēzi – invadēti ar tārpiem; rada nelabvēlīgus apstākļus atsevišķu parazītu savairošanai - pārāk liesa, lielā tauku un olbaltumvielu satura dēļ ar salīdzinoši vērtīgu aminoskābju sastāvu.

  • Melnās ķimenēm ir labvēlīga iedarbība uz zirga organismu tas ietver: - antioksidantu, - pretiekaisuma, - antihistamīna līdzekļus, - pretkancerogēnu, - organoprotektīvu, - pretdiabētu, - imūnmodulējošu, - antiparazibaktisku, - antiparazitisku, -.

Melno ķimeņes izmanto zirgiem ar specifiskām problēmām uzturā, kā arī veseliem zirgiem to veselības un imunitātes stiprināšanai.
Tā iekļaušana zirga uzturā var uzlabot ēdienreižu uzturvērtību.

Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai sniegtu Jums vislabāko pārlūkošanas pieredzi. Lasīt vairāk Sapratu